Sorting
Source
Książki
(1)
Form of Work
E-booki
(1)
Proza
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Bełchatów
(1)
Author
Barnes Julian (1946- )
(1)
Berger Joe
(1)
Hix Mark
(1)
Lewandowska-Rodak Dominika
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Demographic Group
Literatura angielska
(1)
Subject
Książka kucharska
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Genre/Form
Esej
(1)
Publicystyka
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
1 result Filter
E-book
In basket
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością, swój kulinarny repertuar. Jest surowym krytykiem dla siebie i innych, wie, że nigdy nie będzie wymyślać własnych przepisów (choć może, w przypływie entuzjazmu, zmienić ulubione składniki), przeciwnie, woli śledzić receptury innych. To właśnie w analizowaniu ich przepisów przejawia się jego pedanteria. Jak drobna, dokładnie, powinna być kostka, w którą trzeba coś pokroić? Jaka jest różnica między krojeniem a siekaniem? Kiedy coś skropić, a kiedy oblać?
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Bełchatów
There are copies available to loan: sygn. 118 (e-book) (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again